Onze musici

Concert zaterdag 8 oktober 2022 – 20u

Desguinkwartet

De veelzijdigheid van dit jonge ambitieuze kwartet heeft zich al meermaals laten opmerken. Het volgde meester-cursussen bij leden van het Alban Berg kwartet, het Danel kwartet en het Zemlinsky kwartet waarmee zij samen concerten gaven met het Oktet van Felix Mendelssohn. In het verleden waren zij laureaat van SWUK Vlaanderen en werden laureaat van de Supernova Classics wedstrijd.

Bart Meynckens

Na de kunsthumaniora in Gent trok hij naar het Brussels conservatorium, waar hij zijn Master diploma behaalde. Naast laureaat van de Bach wedstrijd en de Stephan de Jonghe wedstrijd werd hij tevens verkozen tot Jonge componist. Een tijdlang was hij lid van het kinderkoor van de Vlaamse opera. Ook dirigeerde hij het orkest van de Gentse Universiteit. Als kamermusicus werkt hij samen met Ann Van Hecke, Benny Wiame en Sophie Karthauser.

Anne Cambier

Ze kan reeds terugblikken op een indrukwekkend veelzijdige carrière en beheerst de drie grote klassieke zangdisciplines: opera, lied en oratorium. Belangrijke leraars in haar opleiding waren Zeger Vandersteene en Noelle Barker. In 1997 debuteerde zij in de Muntschouwburg, gevolgd door optredens in de Vlaamse Opera. En ook met Muziektheater Transparant werkte zij samen. Veder is ze docente aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Urbain Boodts

Hij haalde zijn diploma bij Eugéne Traey in Antwerpen. Later vervolmaakte hij zich bij Robert Steyaert en aan het Mozarteum in Salzburg. Als solist speelde hij o.l.v. Michaël Scheck en André Vandernoot. Hij was naast assistent van Jacques De Tiège tevens liedbegeleider aan het Antwerps Conservatorium en gaf piano aan de muziekacademie van Mortsel.

Veronique De Raedemaeker

Ze zette de eerste stappen naar een viool-loopbaan aan de Academie van Lier, waarna ze in Antwerpen verder studeerde bij Alissa Margulis. In 2018 studeerde ze af in Keulen bij Barnabás Kelemen – ooit zelf nog laureaat van de Elisabeth Wedstrijd. In 2022 rondt ze haar studie af als master in Interpretation of New Music. Sinds 2020 ontvangt zij ondersteuning van de Dr. Carl Dörken foudation.

Concert zondag 9 oktober 2022 – 12u30

Ieva Baltmiskyte

Ze is een gitariste en luiteniste uit Litouwen, maar woont en werkt reeds lang in Brussel. Zij studeerde in Kaunas bij Inga Rainiene. Zij voltooide haar studies bij Julius Kurauskas en kwam daarna terecht in Brussel bij Antigoni Goni en Xavier Diaz-Latorre. Verder volgde zij ook nog cursussen bij Oscar Giglia, Konrad Ragossnig en leden van het Los Angeles Guitar Quartet. Naast optredens in de Baltische staten stond zij al op podia in Frankrijk, Japan en Duitsland.

 

Concert zondag 9 oktober 2022 – 20u

Duo Eolienne

Harpiste Emma Wauters en saxofonist Kurt Bertels vormen dit duo. Zij laten het publiek kennismaken met deze prachtige combinatie, waarbij een houtblaasinstrument en een tokkelinstrument tot een merkwaardige eenheid kunnen samen smelten. Beiden behoren tot de top van onze musici en tonen een grote liefde voor hedendaagse muziek.

Edenwood Duo

Catherine Struys en Wouter Vercruysse zijn beiden gepassioneerd door kamermuziek. Met hun duo willen ze de muziek, geschreven voor cello en gitaar na 1950, tot leven brengen. In 2017 werden ze bekroond met de Prix Léopold Bellan in Parijs. Ze zijn ‘residentie-ensemble‘ voor Beeldenstorm, waarbij kruisbestuiving tussen kunstdisciplines de boventoon voert. Ondertussen brachten ze reeds 4 cd’s uit met origineel werk voor hun duo.

Trio Becel

Bestaat uit de combinatie fluit, altviool en harp. Léonore Frommlet werd door haar leraar Toon Fret begeesterd als fluitiste. Zij geeft nu les aan het Conservatoire de Combs (Frankrijk). Na zijn studies aan het Conservatorium van Brussel werd Gergely Kóta altist bij het kamerorkest van Namen en bij Le Concert Olympique. Hij geeft les aan de Muziekacademie van Watermaal-Bosvoorde. Emma Wauters was een leerlinge van Sophie Hallynck. Zij werd laureate van de Martine Géliot wedstrijd en naast optredens met het Duo Eolienne vormt zij ook het Duo Azném met haar zus Astrid. En wie zich vragen stelt over de naam Becel: het is Hongaars voor “spreken”…