Dit was Klankdomein ’22

Een Festival weekend met Vlaamse Muziek

Er moet een beetje avontuur, beweging, onrust, aandrang en drift in ’t leven
van alle dagen aanwezig zijn, anders gaat de tijd in grijze eentonigheid voorbij

Stijn Streuvels

Bij wijze van verwelkoming

In het nabije verleden had ik de gewoonte concerten te organiseren met uitsluitend werk van mezelf. Het leek me goed om het ook eens over een andere boeg te gooien en het open te trekken naar mijn collega’s componisten: jong of oud, overleden of springlevend.

In dit weekend met uitsluitend werk van Vlaamse componisten hoop ik de nieuwsgierigheid op te wekken van een cultuurminnend muziekliefhebber, om mee te grasduinen in de rijkdom die al te dikwijls opgeborgen ligt in de mappen van bibliotheken. Het is het droeve lot van vele – bijwijlen steengoede – muziek. Soms ten rechte, maar soms is het toch eens nuttig deze muziek terug boven te halen en te onderzoeken of zij geen tweede leven verdient. In dit muziekweekend is een aantal voorbeelden daarvan te merken.

Met deze concerten streef ik ook naar een zo groot mogelijke afwisseling in elk programma. U komt dus niet luisteren naar een zangrecital of een optreden door één ensemble. Elk concert laat u genieten van een breedheid aan bezettingen in allerlei stijlen, die misschien wel botsen met elkaar, maar uiteindelijk tot doel hebben u een muzikaal avontuur te bieden en uw oren fris te houden.

Een extra element in het geheel zijn de korte lezingen die u worden gebracht door gerenommeerde voordrachtgevers. Ik ben er zeker van dat deze u ook zullen bekoren.

Wees verwonderd !

Wilfried Westerlinck

Concerten

Zaterdag 8 oktober 2022 – 20u
Auditorium muziekacademie
Eggestraat 13 te 2640 Mortsel

Zondag 9 oktober 2022 – 12u30
Galerie Lowet de Wotrenge
Vleminckveld 74 te 2000 Antwerpen

Zondag 9 oktober 2022 – 20u
Franse Salons
Venusstraat 19 te 2000 Antwerpen